پوکی استخوان با تشخیص زودرس قابل درمان است

کارشناس بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: پوکی استخوان با تشخیص زودرس قابل پیشگیری و درمان است.

به گزارش وب دا، مهرداد جزایری با اشاره به اینکه این بیماری  معمولاً تا زمان شکستگی، علامت هشدار دهنده ای ندارد، افزود: پوکی استخوان در تعداد کمی از افراد در زمان مناسب تشخیص داده شده و درمان می شود از این رو پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان موثر این ”بیماری خاموش“ و یا ”بیماری بی‏سر و صدا“ از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

به گفته وی، در مراحل اولیه‏ی بروز پوکی استخوان، علائم آن به ندرت ظاهر می‏شود، که این ظاهر نشدن علائم تشخیص بیماری را دشوار می‏کند.

وی تصریح کرد: دریافت کلسیم و ویتامین Dکافی بطور مثال مصرف 2 الی 3 لیوان شیر یا ماست کم چرب روزانه، داشتن فعالیت فیزیکی مداوم و متعادل مثلاً حداقل 30 دقیقه پیاده‏روی در روز و عدم استعمال دخانیات از جمله راههای پیشگیری این بیماری است.

وی بهترین منبع کلسیم و پروتئین را شیر، پنیر، ماست و غذاهای دریایی به ویژه ماهی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه کاهش وزن مانع از تخریب و تحلیل مداوم غضروف و مفاصل می شود، یادآور شد: استراحت و عدم تحرک باعث تحلیل بافت استخوانی می شود.

این کارشناس اظهار داشت: ورزش های تحمل وزن مثل پیاده روی نقش مهمی در رسوب کلسیم در استخوان ها و استحکام آن ها دارند.

به گفته وی، سن بالا، مونث بودن، داشتن سابقه فامیلی و مصرف برخی داروها مانند "کورتن و داروهای  ادرار آور" از عوامل خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان است.

وی به مادران باردار توصیه کرد: با تغذیه صحیح و استفاده از سبزی، میوه، لبنیات و نان سبوس دار از ابتلای فرزندشان به پوکی استخوان پیشگیری کنند.

گفتنی است پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان شکننده شده و احتمال شکستگی با ضربات کوچک افزایش می یابد.

ساعت : 13:49 -  روز  : چهار شنبه  - 15 /  9 / 1391 /  شماره خبر : 45 / تعداد نمايش :1650