برای لاغر شدن میان بر نزنید

برای لاغر شدن نباید به دنبال راه میان بر بود زیرا میان بر ها تهدید کننده سلامتی هستند و منجر به ایجاد عوارض خطرناک برای بدن می شوند.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه چاقی در بین افراد جوامع امروزه با احتمال ابتلاء به بیماری های دیــابــت،بـیـمـاری‌هـای قـلـبـی، سکته‌های قلبی و مغزی همراه است، گفت: افراد چاق و دارای اضافه وزن در پی راهکاری ساده، بدون فعالیت فیزیکی و تحمل سختی هستند که بتوانند وزن خود را کنترل کنند.

دکتر محسن تقی زاده با اشاره به اینکه عده ای سودجو از چاقی افراد سودهای کلان می برند، افزود: رواج انواع و اقسام قرص ها، داروهای لاغری و وسایلی که بدون نیاز به رژیم و ورزش باعث کاهش وزن می شوند راههای میان بر لاغری محسوب می شود که پولهای کلانی را به جیب این شرکتهای به اصطلاح لاغری روانه کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: تحقیقات پزشکی نشان می دهد این داروها عموماً بی اثر هستند و یا اثر آنها بسیار کم و کوتاه مدت است بطوری که پس از قطع دارو، وزن شخص نه تنها به حالت اولیه باز می گردد بلکه عوارض جانبی ناشی از مصرف آنها منجر به بروز بیماری های جدید در فرد و در بعضی موارد حتی منجر به مرگ مصرف کننده می شوند.

دکتر تقی زاده یادآور شد: این راهها اثرات دائمی ندارند و با قطع مصرف آنها دوباره چاقی باز می گردد و این بار سرسخت تر از گذشته باقی می ماند.

به گفته وی، ایجاد جوش های پوستی،ریزش مو،عصبانیت، سرگیجه و سردرد، مشکلات قلبی، افزایش فشار خون، ناراحتی های هورمونی و اعتیاد از شایع ترین عوارض مصرف داروهای لاغری است.

وی تاکید کرد: بهتر است به عنوان گام اول، عادات غذایی غلط را تغییر داد و ورزش را مهمان خانه ها کرد.

وی اذعان داشت: انجام فعالیت‌‏های بدنی و ورزش از مهمترین عوامل تسهیل کننده کاهش وزن در افراد چاق است و مهمترین نقش پیشگیری در افزایش وزن افراد و سبب بهبود وضعیت چربی‌‏های خون می‌‏شود.

دکتر تقی زاده در پایان یادآور شد: رعایت تنوع، تناسب و تعادل مصرف مواد مغذی همراه با کاهش تدریجی انرژی مصرفی، مصرف قندهای ساده، چربی‌‏های جامد و نمک، افزایش مصرف میوه‌‏جات، سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب و محدودیت در مصرف گوشت قرمز اثر به سزایی در تصحیح عادات غذایی و تعادل وزن دارد.

ساعت : 14:10 -  روز  : سه شنبه  - 16 /  8 / 1391 /  شماره خبر : 45 / تعداد نمايش :1137