نوع مصالح ساخت و ساز در کشور شرایط زندگی عقرب ها را مساعد کرده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهارداشت: نوع مصالح مورد استفاده در ساخت و سازها، شرایط زندگی عقرب ها را در نقاط مختلف کشور مساعد کرده است.

دکتر روح الله دهقانی در کارگاه کشوری کنترل و درمان گزش جانوران زهری در دانشگاه گفت: به همین منظور، بهسازی و نوسازی اماکن و منازل مسکونی بهترین راهکار برای در امان ماندن از گزش این جانوران است.

وی افزود: عقرب برای کسب غذا و دفاع از خود نیش می زند و بدون زهر نیز زندگی برایش امکان پذیر نیست.

وی تصریح کرد: بر این اساس، انجام برخی از اقدامات پیشگیرانه در کاهش آمار گزیدگی توسط این جانوران با توجه به هزینه های بالای درمانی، عوارض جسمی و پیامدهای اجتماعی از ضرورت بسیاری برخوردار است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: هر گونه درز و شکاف در و دیوار با ماسه و سیمان و گل آهک اندود، صاف و صیقلی شود.

دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: اگر کف حیاط ساختمان خاکی است هرازگاهی آب پاشی و سالی یک بار زیر و رو شود.

وی اظهارداشت: کف ساختمان، 30 تا 40 سانتی متر بالاتر از سطح طبیعی زمین قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اگر ساختمان ها در فضای باز احداث شده که اطراف آن ساختمان دیگری وجود ندارد باید تا ارتفاع 60 تا 70 سانتی متری از سطح زمین، دیوارها با سیمان و ماسه خیلی نرم روکش شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: در اماکن روستایی، از انباشته و توده کردن هیزم و مصالح ساختمانی پرهیز شود.

دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: قبل از اقدام به انجام هرگونه ساخت و ساز، کارشناسان بهداشت بایستی آلودگی محیط را از نظر وجود حیوانات گزنده بررسی کرده و راه های پاکسازی را به افراد آموزش دهند.

وی یادآور شد: کارگران در هنگام انجام عملیات ساختمان سازی، از کفش ساقدار و چکمه و برای جا به جایی مصالح از دستکش استفاده کنند.

وی در پایان اظهارداشت: مرغ، مارمولک، سوسک و حشره خوارهایی مانند موش از جمله حیواناتی هستند که می توانند عقرب ها را بخورند.

ساعت : 17:24 -  روز  : شنبه  - 27 /  12 / 1390 /  شماره خبر : 45 / تعداد نمايش :1433